Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Мазилка или гипсокартон?

Публикувано от Mimi 
Мазилка или гипсокартон?
07-09-2005 - 09:10:06
Искам да попитам , някой има ли мнение по въпроса кое е по-добре за вътрешни стени за ново строителство - лепен гипсокартон направо върху тухлата или стандартната мазилка?И ако сега - есента - се прави тази мазилка - дали ще може да изсъхне хубаво, при условие че има дограма. Много Ви благодаря предварително за мненията.
Re: Мазилка или гипсокартон?
07-09-2005 - 11:08:29
И двете неща стават. Мазиликат е по-евтина, гипсокартонът ви спестява мокри процеси и по-бързо ще изсъхне.
Вероятно ако използвате мазилка до другото лято ще има влага - едва ли ще изсъхне напълно през зимата.
Re: Мазилка или гипсокартон?
07-09-2005 - 11:28:53
Мерси за отговора. Едни казват , че мазилката си е по-добре и гипсокартона не става за жилищно помещение, други са за гипсокартона. Аз се притеснявам ,че е лепен, кой знае как ще го налепят и дали ще се получи качествено. И дали след време, като слегне сградата да не се напука гипсокартона.
Re: Мазилка или гипсокартон?
07-09-2005 - 13:39:50
При положение, че мазилката е по-стара и масова технология от лепенето на гипсокартон имате известни основания да се притеснявате. Но и по мазилката някой може да си остави горните крайнициsmiling smiley
Аз лично бих предпочел мазилка ако не ми е спешно завършването. При положение, че бързам - гипсокартон, но може би бих го направил с конструкция от щендери и с вата - получавам допълнителна изолация.
Re: Мазилка или гипсокартон?
07-09-2005 - 16:19:04
Точно това чувам и от други специалисти, че ако не е на конструкция - по-добре мазилка. Аз не бързам да влизам, а че после ще се оправя мазилката то е ясно. Ама тоя гипсокартон как ще го оправя? Както и да е,ще пимисля още, но определено клоня към мазилката.Мерси много за мнението.
Re: Мазилка или гипсокартон?
07-09-2005 - 16:25:28
Благодаря, за квалификацията "специалист"smiling smiley
Re: Мазилка или гипсокартон?
23-09-2005 - 23:33:02
Мими,
приеми едно субективно мнение от ИЗОВЕР www.isover.bg. Ако сложиш гипскартон на конструкция ще може да запълниш пространството зад гипскартона с вата и така да си решиш топло- и звукоизолационни проблеми. Конструкцията ще ти отнеме 5 см, има и "по-тънък" вариант. Стените наистина ще бъдат идеално гладки и ще позволят някой дизайнерски решения. Колкото и добър майстор да намериш за финна шпакловка не може да го докараш както при гипс картона (това го изпитах на гърба си). Ако се полага само лепен гипсокартон се губи половината от предимството на системата - именно възможността за намаление на дразненията от съседи. В България има приети норми за звукоизолация, които изпълнителите обикновено пропускат да спазят. За да вземеш решение сравни цените.
pitbul
Re: Мазилка или гипсокартон?
28-09-2005 - 22:55:35
САМО ГИПСОКАРТОН............. clap:
Re: Мазилка или гипсокартон?
27-10-2005 - 01:02:14
Температурното разширение на гипсокартона е различно от това на бетона и тухлите. Ако се изпълни само с подложки върху стената е възможно в бъдеще да се появят пукнатини. При конструкция и правилен монтаж има гаранция, че това няма да се случи. Между другото у дома имам стаи само с подложки и имам стаи и със конструкция. До сега нямам пукнатини вече 4 години. Миналата есен обаче си направих стрехата с гипсокартон с подложки и до пролетта се появиха пукнатини по всички снадки. Явно с температурните разширяния шега не бива. Предполагам, че конструкцията е изчислена да поема тези температурни разширения и по този начин предпазва от появата на пукнатини по снадките.
Re: Мазилка или гипсокартон?
27-10-2005 - 08:40:30
Да, знам че най добре е гипсокартон на конструкция и с вата, но в моя случай не е удачно. Става въпрос за малки стаи, където всеки сантиметър ми е ценен. Мерси за мненията, вече реших да е стандартната мазилка.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход